Even voorstellen,

Wij zijn Gouda Raakt, een groep Goudse vrouwen die zich inzetten om andere goede doelen te ondersteunen. Leuk hoor, maar wie zijn wij echt? We stellen ons hierbij even voor. Marjan Menger is onze voorzitter die onder meer de perswoordvoering op zich neemt. Marjan is al sinds het begin van Gouda Raakt betrokken bij de stichting. Elja van der Laan is de secretaris en daarnaast de spil achter de website. Anne Kompagnie schrijft de teksten en is onze regeltante. Renske is de penningmeester en houdt de social media in de gaten.

We zijn ook heel blij met onze nieuwe leden: Dineke van Vliet, Janine Luik en Esther. Zij hebben halverwege 2016 bij Gouda Raakt aangesloten.

Marjan Menger, voorzitter

 

Elja van der Laan, secretaris

Ik ben Elja van der Laan, geboren en getogen in Gouda en nu mama van drie kinderen (16,10 en 6). Jaren geleden hoorde ik de oproep van Miriam Voets over het aansluiten bij de Twirls (twittering girls die via social media iets goeds wilde doen voor de samenleving). Het sprak me aan en ik heb me aangesloten. Vanuit de Twirls zijn we Gouda Raakt geworden. Met hetzelfde doel: Iets terug doen voor de Goudse samenleving. Voor de mensen die het zwaar hebben. Door leuke dingen te organiseren iets goeds doen. Niet perse met geld maar ook met spullen en een klein steuntje in de rug. Dat kan een donkere dag net wat zonniger maken.

Renske Baars, penningmeester

Anne Kompagnie, vice-voorzitter

Anne Kompagnie is mijn naam, ik ben 38 jaar en moeder van twee dochters.
Ik werk als regioverslaggever bij het AD Groene Hart, schrijf veel over al dat speelt in Gouda en houd enorm van lekker lunchen in onze mooie binnenstad, nieuwe muziek ontdekken, lezen en reizen (met een speciale voorliefde voor Zuid-Europa en citytrips).
Een drankje en een dansje combineren met een goed doel – heel simpel gezegd is dat de reden dat ik me inzet voor Gouda Raakt. We lossen geen wereldproblemen op, maar gaan op kleine schaal aan de slag met soms muzikale, soms ludieke projecten met vaak verrassend rendement.
Maar het kan nog beter, dat weet ik zeker – zo’n oersfeervolle singer/songwritersavond op de Kinderboerderij bijvoorbeeld, die mag je toch eigenlijk niet missen?

Esther van Zuidam, lid

Ik ben geboren in Arnhem, getogen op vele plekken in Nederland en nu alweer 16 jaar inwoner van Gouda. Trotse moeder van een zoon van 13 en een dochter van 10 jaar. Ik werk als productmanager bij zorgorganisatie Vierstroom. Elke donderavond repeteer ik als zangeres met de band Spounk! Via oud-collega Janine Luijk geïntroduceerd bij Gouda Raakt en daar voel ik me nu als een vis in het water. Met een club Goudse vrouwen via leuke acties Goudse goede doelen steunen voelt bijzonder goed.

Janine Luijk, lid

Ik ben Janine Luijk (1974)  en woon met plezier in het mooie Gouda. Negen jaar ben ik werkzaam geweest in Gouda als consulent Samenlevingsopbouw. Momenteel werk ik in Boskoop als wijkcoach bij Tom in de buurt, Zorg en Welzijn. 

Via Gouda Raakt wil ik op een positieve manier een bijdrage leveren aan de meer kwetsbare inwoners van Gouda.  Ik word enthousiast van deze betrokken groep vrouwen die leuke en positieve acties bedenkt voor het goede doel

Dineke van Vliet, lid

Ik ben Dineke van Vliet, moeder van 3 kinderen en geboren en getogen in Gouda. Ik werk als Agile Coach en ben eigenaar van AnTus Coaching & Consultancy, beiden bedrijven zijn gevestigd in Gouda. Met zulke stevige roots in deze  mooie stad vind ik het belangrijk om terug te geven aan de omgeving  door het bundelen van de krachten binnen onze stichting. We hebben niet als doel om de wereld problematiek op te lossen, maar om vanuit onze eigen kracht impact te maken op mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.