Even voorstellen,

Wij zijn Gouda Raakt, een groep Goudse vrouwen die zich inzetten om andere goede doelen te ondersteunen. Leuk hoor, maar wie zijn wij echt? We stellen ons hierbij even voor. Marjan Menger is onze voorzitter. Marjan is al sinds het begin van Gouda Raakt betrokken bij de stichting. Elja van der Laan is de secretaris en daarnaast de spil achter de website. Renske is de penningmeester, persvoorlichter en houdt de social media in de gaten.

We zijn ook heel blij met onze leden: Dineke van Vliet, Janine Luijk en Esther van Zuidam. Zij organiseren mede al onze activiteiten.

Marjan Menger, voorzitter

Mijn naam is Marjan Menger, geboren en getogen in Groningen, maar ondertussen woon ik alweer ruim 18 jaar in Gouda. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeute en trotse moeder van drie meiden. Een aantal jaren geleden werd ik geraakt door een oproep, waardoor ik mij heb aangesloten bij de Goudse Twirls. Nadat deze groep besloot te stoppen hebben we besloten om samen met Renske en Elja met een eigen stichting verder te gaan. Dit werd Gouda Raakt. Een stichting voor en door de Goudse samenleving.

Voor mij komen binnen Gouda Raakt verschillende elementen samen. Het gaat mij aan het hart, dat sommige mensen het niet redden zonder steun van anderen. Het geeft mij energie om hier iets aan bij te kunnen dragen, vooral door het organiseren van leuke activiteiten. Ik heb gemerkt dat we op deze wijze op een ontspannen manier veel kunnen bereiken. Samen met de Goudse samenleving hoop ik dat we in de komende jaren nog veel Goudse doelen kunnen ondersteunen.

Elja van der Laan, secretaris

Ik ben Elja van der Laan, geboren en getogen in Gouda en nu mama van drie kinderen. Jaren geleden hoorde ik de oproep van Miriam Voets over het aansluiten bij de Twirls (twittering girls die via social media iets goeds wilde doen voor de samenleving). Het sprak me aan en ik heb me aangesloten. Vanuit de Twirls zijn we Gouda Raakt geworden. Met hetzelfde doel: Iets terug doen voor de Goudse samenleving. Voor de mensen die het zwaar hebben. Door leuke dingen te organiseren iets goeds doen. Niet perse met geld maar ook met spullen en een klein steuntje in de rug. Dat kan een donkere dag net wat zonniger maken.

Renske Baars, penningmeester

Poehee, wie is Renske Baars? Nou, een import-Gouwenaar die sinds tien jaar, of nee, twaalf jaar alweer, in deze prachtige kaas- en stroopwafelstad woont. Net als veel anderen kwamen wij vanuit de grote stad naar Gouda, op zoek naar een betaalbare woning met een tuin waar we met de kinderen plezierig konden wonen. En dat vonden we!
Wat ik in Gouda miste, was een leuke club van mensen, die zich samen inzetten voor een goed doel. Want ik wil graag wat teruggeven aan deze stad en zijn inwoners! En dat is stichting Gouda Raakt voor mij. Samen met de andere dames (meiden!) zet ik me in voor een Gouds goed doel. Of dat nu de Voedselbank of de Kinderboerderij is, of het tienermoederhuis: het is geweldig om met z’n allen leuke activiteiten te bedenken om geld in te zamelen of spullen te regelen. Dat geeft een enorme kick!

Esther van Zuidam, lid

Ik ben geboren in Arnhem, getogen op vele plekken in Nederland en nu alweer 16 jaar inwoner van Gouda. Trotse moeder van een zoon en een dochter. Ik werk als productmanager bij zorgorganisatie Vierstroom. Elke donderavond repeteer ik als zangeres met de band Spounk! Via oud-collega Janine Luijk geïntroduceerd bij Gouda Raakt en daar voel ik me nu als een vis in het water. Met een club Goudse vrouwen via leuke acties Goudse goede doelen steunen voelt bijzonder goed.

Janine Luijk, lid

Ik ben Janine Luijk (1974)  en woon met plezier in het mooie Gouda. Negen jaar ben ik werkzaam geweest in Gouda als consulent Samenlevingsopbouw. Momenteel werk ik in Boskoop als wijkcoach bij Tom in de buurt, Zorg en Welzijn. 

Via Gouda Raakt wil ik op een positieve manier een bijdrage leveren aan de meer kwetsbare inwoners van Gouda.  Ik word enthousiast van deze betrokken groep vrouwen die leuke en positieve acties bedenkt voor het goede doel

Dineke van Vliet, lid

Ik ben Dineke van Vliet, moeder van 3 kinderen en geboren en getogen in Gouda. Ik werk als organisatie adviseur en ben als sociaal ondernemer eigenaar van Quartet Coaching. Ik heb stevige roots in deze mooie stad en daarom vind ik het belangrijk om terug te geven aan de omgeving door het bundelen van de krachten binnen onze stichting. We hebben niet als doel om de wereldproblematiek op te lossen, maar om vanuit onze eigen kracht impact te maken op mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. En iedere keer weer ben ik onder de indruk van de welwillendheid van Gouwenaren – zowel particulieren als bedrijven – die ons helpen dat waar te maken!