Goede Doelen Overzicht

Overzicht Goede Doelen

  • Van 2012 tot en met 2013 was Gouda Raakt onderdeel van Stichting Twirls. Tijdens deze periode hebben we voor de Voedselbank Gouda, middels diverse activiteiten, geld ingezameld.
    2012: Supermarktacties, pakketten inpakken, benefietfeesten, Twirlscrisisweken, koken met kliekjes, bijdrage aan de vrijwilligersavond van de Voedselbank Gouda.
    2013: benefietfeest Gouda, koek en zopie Kaarsjesavond Gouda, schoolspullenactie Gouda
  • Van 2014 tot en met 2015 ging Gouda Raakt zelfstandig verder. We hebben gekozen voor de kinderboerderij De Goudse Hofsteden. De Goudse Hofsteden had vooral behoefte aan een nieuwe keuken. Door middel van onze contacten hebben wij, samen met anderen, de stap naar een nieuwe keuken makkelijker gemaakt. Zo heeft Ingrid Verburgh van Verbeelding Vormgeving het nieuwe plan voor de keuken getekend. Mede hierdoor was het bestuur van de kinderboerderij overtuigd van de nut en noodzaak van de nieuwe inrichting. Op 25 juni 2016 is de nieuwe keuken feestelijk geopend door Renske Baars en Elja van der Laan.
    Als activiteiten hadden we ondermeer een zomeravondconcert, een dansavond in So-What en drank verkoop op Gouda bij Kaarslicht.
  • In 2016 hebben we inloophuis De Gele Linde als goed doel ondersteund. We konden ze praktisch ondersteunen bij het inschakelen van onze contacten en het regelen van bloembollen. JP bloembinders was zo genereus om Gouda Raakt te voorzien van gratis bloembollen. Hiermee konden de dames van De Gele Linde aandacht vragen voor kanker en tot steun zijn voor anderen. Ook hadden we weer een zomeravondconcert en een dansavond.
  • In 2017 zullen we het Leef-/ Leerhuis De Regentes ondersteunen. Een grote wens van het huis is een weekendje weg voor de tienermoeders die vaak nog nooit op vakantie zijn geweest. Daarnaast zijn er ook praktische wensen. Waar mogelijk gaan we deze wensen vervullen.